Historia

GESAB - Göteborg Energi System AB, grundades av Thor Lund och Gerhard Sandholm 1987. Från företagets huvudkontor i Göteborg, Sverige, riktar företaget sin världsomfattande verksamhet.
GESAB är specialiserat på leverans av värmesystem nyckelfärdiga för marina och landbaserade applikationer.

Dagens redare övergår alltmer över från ånga till termiska oljesystem. Summan av kardemumman Resultatet är inte bara att avskaffa korrosion av värmesystem och undvikande av höga underhållskostnader, vanligen förknippas med ångsystem, men också bekvämligheten av ett system som inte kan frysa i kallt klimat.

GESAB är exklusiv tillverkare av den tyska HTI (Hoch Temperatur Industrianlage) termiska oljepannor. Tillsammans med GESAB värmeväxlare, tryckkärl och värmerör, kan bolaget leverera kompletta värmesystem till många delar av världen.

Spanien, Italien, Norge, USA, Singapore, Kina är några av de viktiga marknaden GESAB. Företaget har utvecklat en egen datorbaserade designprogram, som beräknar den totala värmebehovet, optimerar värmeverket och minskar den totala kostnaden för att möjliggöra konkurrenskraftiga priser. GESAB godkänns av klassificeringssällskap och andra tillsynsorgan, som tillverkare av tryckkärl och slangar. Kunderna kan alltid lita på nyckelfärdiga system som garanteras av GESAB
historyhistory
history